VEELGESTELDE VRAGEN

Doet een tattoo pijn?
Het zetten van een tatoeage is geen geheel pijnloos proces. Het is echt afhankelijk van de persoon en de plaats waar getatoeëerd word. 

Wanneer kan ik het beste mijn tattoo laten zetten? 
Van te voren goed na denken over wanneer u, uw tatoeage wilt laten zetten is heel verstandig. Gaat u bijvoorbeeld op vakantie? Overleg dit goed met uw tatoeerder om samen te kijken wat voor u het geschikte moment is. 

Hoe bereid ik mijzelf voor op een tattoo?
Het is goed om uzelf voor te bereiden op het zetten van een tattoo. Het belangrijkste is om 24 uur van te voren geen alcohol of drugs te gebruiken. Heb ik het idee dat dit wel het geval is, heb ik alle recht om u te weigeren. De kosten komen dan voor uw rekening omdat u niet heeft voldaan aan de gestelde voorwaarden. Zie kopje tattoo inspiratie.

Komen er altijd korstjes op een tattoo?
Meestal wel. Blijf ten alle tijden goed smeren tot de tattoo niet meer vervelt of korstvorming heeft. Smeer liever dun en met regelmaat dan af en toe dik smeren. 

Vervagen tattoos altijd?
Ja. De tattoo is direct na het zetten donkerder dan wanneer de tattoo genezen is. Vervaging in de toekomst is echt per persoon en huid type verschillend, dit is dus een moeilijk te beantwoorden vraag. 

Mag ik een verdovende zalf op de huid smeren voor het tatoeëren zoals bijvoorbeeld Emla?Wanneer u gebruik wilt maken van verdovende zalven overleg dit altijd eerst met uw tatoeëerder. De huid kan hier dusdanig op reageren dat er niet getatoeëerd kan worden, dit is zonde van uw en mijn tijd. Wees u er van bewust als u deze of een gelijk soort zalf toch smeert zonder dit aan mij te vertellen dit ten nadele kan zijn aan uw tattoo en de inkt dus niet goed kan pakken. Dit zal ik uiteindelijk altijd zien of merken, wees eerlijk naar uzelf en mij.

Mag je meteen na het tatoeëren douchen?
Ja dit mag. Douche niet te lang, ongeveer 5-10 minuten zodat de tattoo niet week word. U kunt uw haren / lichaam gewoon wassen met de shampoo die u gewend bent. Was de tattoo met enkel water of eventueel unicura zeep. Dep de tattoo na het douchen voorzichtig droog, ga niet wrijven. 

Hoe verzorg je de tattoo?
De eerste week smeert u de tattoo iedere 2 a 3 uur dun in met bepanthen of een andere zalf die de tatoeëerder u adviseert. 
Na een week gaat u smeren op gevoel, wanneer het er bijvoorbeeld droog uit ziet of gaat jeuken smeert u de tattoo goed in. In elk geval smeert u na een week s’ morgens en s’ avonds. Voor meer informatie kijk onder het kopje na zorg. 

Hoe lang duurt het vervellen?Dit is per persoon verschillend, tot die tijd gaat u door met smeren. 

Mag ik meteen sporten na het zetten van een tattoo?
Dit is afhankelijk van de sport die u beoefent. Wanneer de tattoo vies word bijvoorbeeld met zand kan dit schadelijk zijn voor de tattoo en infecties geven. Ook bij contact sporten raden we dit af, door eventuele wrijving of stoten tegen de tattoo kan deze beschadigen. Bij twijfel overleg met uw tatoeerder. 

Kun je over moedervlekken tatoeëren? 
Nee. Over sproeten wel maar moedervlekken die op de huid liggen niet. Ik zal hier altijd rekening mee houden bij het ontwerp en dit goed met u bespreken. 

Heeft u nog vragen die hier niet tussen staan, schroom niet en neem contact met me op of kom langs in de Shop.

Moet je de tattoo altijd bijwerken?
Meestal wel. Na 4 tot 6 weken werk ik de tattoo kosteloos bij.

Mag je in de zon of onder de zonnebank na het tatoeëren?Nee. Na 6 weken mag u de tattoo blootstellen aan de zon als u hem goed beschermd met factor 50. De zonnebank raad ik echter aan niet eerder dan 8 weken na het zetten van de tattoo te gebruiken. Ook hier geld weer, bescherm met factor 50. 

Mag ik naar het zwembad of open water na het tatoeëren?
Nee. In een zwembad en in open water zijn veel bacteriën die de kans op infectie vergroten. Na 6 weken mag u weer zwemmen / naar open water. 

Kan er spraytan over de net gezette tattoo?
Wanneer de wond van de tattoo volledig genezen is, dit duurt gemiddeld 6 weken kunt u weer spraytan gebruiken. 

Kun je over een litteken tatoeëren? Dit is afhankelijk van de grote, plaats en genezing van het litteken. Kom hier voor altijd langs in de shop zodat we het ter plaatse kunnen beoordelen. 

Zijn er plekken op het lichaam die niet getatoeëerd mogen worden?
Hier zijn geen richtlijnen voor volgens de GGD. 

Zijn er plekken op het lichaam die jij persoonlijk niet tatoeëert?
U mag me alles vragen, op dat moment beslis ik of dit binnen mijn comfort zone valt ja of nee. 

Mag ik getatoeëerd worden als ik zwanger ben of een ziekte heb?
Nee. Als u zwanger bent kan ik u niet tatoeëren. Zie het kopje informatie voor verdere info rond om zwangerschap en of ziektes.