OVER NENA JULIANA

“ Drawing is my way to speak my mind, without saying a word ”


Mijn naam is Nena Juliana. Op 12 februari 1995 ben ik geboren in Oss. Waar ik ook nog steeds woon, met mijn hond en kat.


Tekenen is altijd mijn hobby geweest. En ik denk dat de appel niet ver van de boom is gevallen. Mijn opa schildert op canvas, mijn moeder op gezichten (grimeuse/visagie) en ik doe het iets permanenter. Tatoeëren.Op mijn 21e ben ik begonnen met tatoeëren in een tattooshop in DenBosch.
3 jaar ervaring, plezier en bloed zweet en tranen verder, besloot ik mijn eigen shop te openen.
Een super spannende, maar fantastische stap in mijn 24e levensjaar.


Q u e s t i o n & A n s w e r

Is Nena Juliana je eigen naam?
Ja! Dat is mijn volledige naam. Al hoort er eigenlijk nog 1 bij. Ik ben vernoemd naar mijn oma’s Julia en Bets.

Wat is je leeftijd?
In februari ben ik 26 geworden.

Wist je altijd al dat je wilde tatoeëren?
Nee, dat heb ik niet altijd geweten. Wel wist ik sinds kleins af aan dat ik een creatief beroep wilde. Iets met tekenen en mensen.. Deze wensen zijn In vervulling gegaan!

Wat heb je aan studies gedaan?
Ik heb de MBO opleiding onderwijsassistent gedaan en succesvol afgerond, daarna heb ik mijn propedeuse HBO voeding en diëtetiek behaald.
Tijdens en tussen de studies door heb ik ongeveer 3,5 jaar gewerkt bij Van Tilburg Mode en Sport hier heb ik intern de cursussen hostmanship en communicatie heb gevolgd.
Hierna heb ik gesolliciteerd bij een tattooshop in DenBosch hier heb ik ongeveer 2,5 jaar gewerkt en veel geleerd.

Heb je altijd al getekend?
Jazeker, op de basisschool koos ik altijd de meest “creatieve” werkjes en was ik altijd bezig met het uit proberen van verschillende teken technieken.
Op de middelbare school koos ik de richting vorm en ambacht en ben ik me gaan verdiepen in realistisch tekenen en fotografie. Dit oefende ik non stop thuis na school en vaak tot in de nacht. Soms ook ten koste van andere vakken haha.

Welke stijl vind je het leukst om te tekenen en tatoeëren?
Het leukst om te doen vind ik alle natuur geïnspireerde tattoos. Als ik moet kiezen zijn de pioenroos en klaproos m‘n favoriet.
Ik vind het mooi om met hele dunne lijnen te werken en er veel detail in te brengen. Vaak combineer ik mijn designs ook met dotwork of whipshading. Dat is een techniek met puntjes en maakt een soort lichte schaduw.


Heb jij nog een leuke vraag? Let me know!!
Eens in de maand worden alle vragen bijgewerkt.
Via hier worden geen tattoo afspraken ingepland!